smirkasfoto2

Šmirkáš

  • 15 min
  • 5 Ingred.
  • 806 x

Ingrediencie

  • bryndza 200g
  • maslo 200g
  • cibuľa 1
  • sladká paprika 1 malá lyžička
  • pažitka podľa chute

Šmirkáš je tradičná bryndzová nátierka a jej názov pochádza z nemeckého Schmierkäse   –  roztierateľný syr. Najchutnejšia býva z nefalšovanej domácej májovky z tých oblastí Slovenska, kde je dodnes chov oviec tradičnou činnosťou.

Príprava

  1. Nakrájame cibuľu na drobno.
  2. Pridáme bryndzu ( najlepšie domácu)
  3. Pridáme maslo (maslo vyberieme z chladničky skôr aby zmäklo )
  4. Pridáme papriku.
  5. Rozmiešame (mixérom, lyžicou)
  6. Ochutnáme a poprípade dosolíme (závisí od chuti bryndze)
  7. Ozdobíme pažitkou alebo petržlenom.

Vytlačiť recept