Plnené zapečené šampióny so zemiakmi alá Pablo

Plnené zapečené šampióny so zemiakmi alá Pablo

  • 60 min
  • 12 Ingred.
  • 892 x

Ingrediencie

  • Zemiaky 1 kg
  • Šampióny - väčšie hlavičky 0,5 kg
  • Anglická slaninka 200g
  • Cibuľa 1 ks
  • Bambino tavený syr v črievku 1 ks
  • Údený tvrdší syr (Eidam) 200 g
  • Zakysaná smotana 250g
  • Smotana na šľahanie
  • Maslo 50 g
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Mletá rasca

Prednedávnom som bol oslovený autormi portálu so slovami: „Pablo, celé Slovensko čaká na Tvoj zatiaľ iba ústnym podaním sa tradujúci recept už druhé desaťročie.“

Pochopil som túto veľkú zodpovednosť, objednal som sa na návštevu, zašiel nakúpiť suroviny a musím povedať, že večer sa vydaril, odmenou mi bola domáca slivovička a pohľad na spokojne odfukujúcich stravníkov a prázdny plech. Konieckoncov, pripravte si doma a posúďte samy.

Dobrú chuť priatelia. *_^ Jedná sa o jeden z prvých receptov, ktorý som niekedy pred cca 17-timy rokmi na začiatku svojej kulinárskej kariéry pripravil 😉


Postup

  1. Umyté zemiaky nakrájame na cca 2-3 cm kolieska, uvaríme aj so šupkou v slanej vode.
  2. Počas varenia si pripravíme šampióny, z ktorých ideálne lyžičkou vydlabeme vnútrajšok.
  3. Na spenenom másle opražíme na drobné kocky nakrájanú anglickú slaninu, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a potom nadrobno nasekané vnútrajšky žampiónov.
  4. Pridáme soľ, čierne korenie a mletú rascu, zaleme trochou smotany na varenie, či vývarom, podusíme 3 minútky a vytlačíme syr Bambino z črievka, za stáleho miešania vytvoríme hmotu, ktorou budeme plniť prázdne hlavičky žampiónov.

    Plnené zapečené šampióny so zemiakmi alá Pablo

    Plnené zapečené šampióny so zemiakmi alá Pablo

  5. Scedíme „al dente“ uvarené zemiaky, poukládame na vymastený plech a na zemiaky naskladáme „hlavou dole“ šampióny.

    Plnené zapečené šampióny so zemiakmi alá Pablo

    Plnené zapečené šampióny so zemiakmi alá Pablo

  6. Ideálne lyžicou naberáme hmotu z panvice a naplníme hlavičky šampiónov.
  7. Na záver poprášime celý plech strúhaným údeným syrom.
  8. Vložíme do predhriatej trúby a zapekáme cca 15min. pri 150-200 stupňoch.
  9. Podávame na vrchu ozdobené čiapočkou zo zakysanej smotany.

    Plnené zapečené šampióny so zemiakmi alá Pablo

    Plnené zapečené šampióny so zemiakmi alá Pablo

Vytlačiť recept