Krémové kari s kokosovým mliekom

  • 35 min
  • 10 Ingred.
  • 4376 x

Ingrediencie

  • ryža 250 g
  • olej 1 PL
  • cibuľa 1 (nakrájaná na kolieska)
  • jemná kari pasta 3 PL
  • kokosové mlieko 400 g
  • bujónová kocka 1
  • špargľová fazuľa 140 g
  • ryba (napr. treska) 400 g
  • soľ
  • pažitka

Úvod

Vrátil som sa späť na varme.sk po dlhšej prestávke. Odmlka bola spôsobená časovým zaneprázdnením. Trochu som cestoval po svete a počas tohto náročného obdobia som zbieral ďalšie kulinárne inšpirácie. Dnes by som sa chcel s Vami podeliť receptom, ktorý som testoval pre poľský časopis o varení „Apetyt“. Bon Apetit! 🙂

Príprava

  1. Ryžu uvaríme podľa pokynov na obale.
  2. Na rozohriatom oleji pražíme cibuľu (cca 5 minút).
  3. Pridávame karí pastu a miešame 1 minútu. Dolievame kokosové mlieko a pridávame bujónovú kocku. Pokiaľ omáčka bude príliš hustá, vlievame trošku vody.
  4.  Pridáme špargľovú fazuľu a na menšie kusy nakrájanú, tresku. Prikryjeme a dusíme spolu 10 minút.
  5.  Osolíme a prizdobíme pažítkou.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Vytlačiť recept

Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím

Ako sa Vám to páči?