SONY DSC

Pečené jablká

  • 45 min
  • 5 Ingred.
  • 234 x
  • Porcie podľa počtu jabĺk
  • Príprava 15 min
  • Varenie 30 min
  • Chod  
  • Náročnosť

Ingrediencie

  • jablká (toľko, koľko chceme porcií)
  • čokoládové keksíky
  • kyslejší džem (najlepší je ríbezľový) pár lyžičiek
  • oriešky podľa chuti (mandle, lieskovce, vlašské, ...)
  • citrónová šťava

Recept bez gramáží a s množstvom variácií pre všetkých milovníkov jabĺk.

Príprava

  1.  Predhrejeme si rúru na 200°C.
  2. Jablká umyjeme a odkrojíme ich vrchnú časť (odložíme). Vyberieme jadrovník tak, aby sme jablko neprekrojili a vznikol nám hrubostenný „súdok“. Vnútro pokvapkáme citrónovou šťavou.
  3.  Keksíky, napríklad tieto 😉 podrvíme alebo pokrájame, zmiešame s trochou džemu a orieškami. Môžeme použiť aj sušené ovocie, med, alebo keksíky nahradiť ovsenými vločkami, fantázii sa medze nekladú. Zmesou naplníme jablká.
  4.  Jablká poukladáme do zapekacej misky alebo inej vhodnej nádoby a vložíme na cca 30 minút do rozohriatej rúry. Počas pečenia môžeme podliať malým množstvom vody. Na posledných 10 minút pridáme aj odkrojené vrchné časti.
  5. Po upečení prikryjeme vrchnou časťou a podávame s vanilkovou zmrzlinou, šľahačkou, alebo len samotné.

Vytlačiť recept