Parmezánové zemiaky

Parmezánové zemiaky

  • 70 min
  • 6 Ingred.
  • 3284 x

Ingrediencie

  • Malé zemiaky 700g
  • Olivový olej
  • Soľ
  • Čerstvá petržlenová vňať
  • Strúčiky cesnaku zopár
  • Parmezán alebo Grana Padano 30g

Luxusná príloha ale aj plnohodnotné samostatné jedlo.

Dôležité je vybrať naozaj pekné malé zemiaky, kedže ich nelúpeme ale pripravujeme aj konzumujeme aj so šupkou.


Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200°C. Zemiaky poriadne umyjeme (nelúpeme) a v osolenej vode varíme asi 15-20 minút. Vodu zlejeme a zemiaky necháme chvíľku obschnúť.
  2. Dno plechu alebo pekáča potrieme olivovým olejom a poukladáme do neho zemiaky v jednej vrstve.
  3. Každý zemiak štuchadlom na zemiaky alebo varechou jemne rozpučíme.
  4. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a vložíme do rozohriatej rúry na 20 minút.
  5. Medzitým si v miske zmiešame pretlačený cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a parmezán. Môžeme použiť aj chilli, alebo svoje obľúbené bylinky.
  6. Po 20 minútach zemiaky pootáčame a pečieme až kým nebudú na okrajoch zlatisté a chrumkavé. Posypeme ich parmezánovo-cesnakovou zmesou a buď ešte vrátime na chvíľu do rúry, alebo hneď podávame.
  7. Priamo na tanieri ešte posypeme čerstvo nastrúhaným parmezánom.

 

Vytlačiť recept

5 komentárov

  1. dakujem za reakciu, vzdy sa velmi tesim, ak niekto recept vyskusa a chuti mu…:)

    Monika Krivdová 1. novembra 2015 at 20:39
  2. Zemiaky typ A či typ B?

    A načo tie zemiaky najprv varíte vo vode? Za 40 minút sa zemiaky upečú aj v rúre, nie?

Ako sa Vám to páči?