Falafel - recept - varme.sk

Falafel

  • 45 min
  • 9 Ingred.
  • 5865 x

Ingrediencie

  • Cícer (1 plechovka) 400 g
  • Cesnak 1 strúčik
  • Cibuľa 1 ks
  • Šťava z 1/2 citróna
  • Čerstvý koriander
  • Petržlenová vňať
  • Špaldová múka 2,5 pl
  • Morská soľ (podľa chuti)
  • Kokosový olej

Úvod


Falafelové placky podávame teplé so zeleninou a s chutným jogurtovým dipom či hummusom, alebo tradične – v pite. Je to na Vás.
Jednoduché – rýchle – dokonalé! Dobrú chuť! 😉


Ingrediencie

  1. Do mixéra dáme cibuľku, cesnak a cícer – zmixujeme. Mixovať môžete aj ponorným mixérom (tu je potrebné pridať trošku vody, aby sa to lepšie mixovalo).
  2. Pridáme šťavu z citróna, osolíme podľa chuti, pridáme bylinky (koriander a petržlenovú vňať).
  3. Zmes dáme do misky, pridáme múku a premiešame, aby vznikla tvarovateľná masa.
  4. Tvarujeme guličky alebo placky (TIP: lepšie sa pracuje s masou, keď si namočíme ruky, nelepí sa) a dáme do chladničky na 30 min.
  5. Pečieme na kokosovom oleji z každej strany 4-5 min.
Falafel - recept - varme.sk

Falafel – recept – varme.sk

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Vytlačiť recept

5 komentárov

  1. Lenka, super postreh…ja som sa chcela podelit o to, ako si falafel urobit aj „v casovej“ tiesni…nechcela som urcite znehodnocovat recepturu 😉 ale ked sa da nieco hacknut, preco nie..

  2. Som ani nevedel že cícer dostať aj v plechovkách 🙂

    Ja robím falafel tiež s korianderovou vnaťou <3 – petržlen úplne nahrádzam koriandrom. Kto v apríli sadil koriander, si môže dovoliť 🙂

    Namiesto cibuľe radšej viacej citrónu – potom ani netreba riediť vodou.

    A poriadne okoreniť!! 2 čl koriandrových semienok a 2 čl semienok kmínu opražím na sucho na panvici a potom pomeliem v mlynčeku a pridám do cícerovej masy. Mňam.

  3. @Matúš áno, je to taká vychytávka a fakt pomôcka, keď toho času nie je príliš…:)
    S tými koreninami to určite vyskúšam 😉 Dik za tip

Ako sa Vám to páči?