Špaldové bryndzovníky

Špaldové bryndzovníky

  • 8 Ingred.
  • 800 x

Ingrediencie

  • Špaldová múka 250 g
  • Čerstvé droždie 1/5 kocky
  • Vlažné mlieko 3 dl
  • Rastlinný olej 1 dl
  • Trstinový cukor 1 čl
  • Soľ 1 čl
  • Uvarené zemiaky v šupke 2 ks
  • Bryndza 200 g

Postup

  1. Zemiaky so šupkou poriadne umyjeme a dáme variť do osolenej vody.
  2. Keď sú mäkké a vychladnú, popučíme ich vidličkou.
  3. Pridáme k nim bryndzu a zmiešame.
  4. Do misky nasypeme múku a posolíme. Zamiešame a v strede urobíme jamku. Do nej nalejeme vlažné mlieko, ocukríme a rozdrobíme doň droždie.
  5. Necháme asi 15 minút kvasiť.
  6. Potom prilejeme olej a poriadne vymiesime.
  7. Keď je vymiesené, necháme ho asi 30 minút kysnúť prikryté utierkou.
  8. Cesto vyvaľkáme na cca polcentimetrovú hrúbku a vykrajujeme krúžky.
  9. Na ne dáme kôpku bryndzovo-zemiakovej plnky a vytvarujeme guľku. ​Pozor na množstvo plnky, ja som dala viac a pri pečení sa tlačila von.
  10. Z guľky spravíme placku a dáme na plech.
  11. Plný plech dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 200 stupňoch Celzia.
Špaldové bryndzovníky

Špaldové bryndzovníky

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Vytlačiť recept

Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím

Ako sa Vám to páči?