SONY DSC

Brownie muffin

  • 45 min
  • 7 Ingred.
  • 222 x
  • Porcie 45
  • Príprava 15 min
  • Varenie 30 min
  • Chod
  • Náročnosť

Ingrediencie

  • maslo 250g
  • rozlámaná 70% horká čokoláda 250g
  • kakaový prášok 20g
  • hladká múka 65g
  • čajová lyžička prášku do pečiva 1
  • kryštálový cukor 280g
  • vajíčka 4

Príprava

  1. Predhrejeme si rúru na 180°C a vyložíme plech papierom na pečenie. Ideálna veľkosť plechu je 25 x 25 cm, prípadne použijeme plech na muffiny vyložený košíkmi.
  2. Nalámanú čokoládu a maslo spolu rozpustíme nad vodným kúpeľom, až kým zmes nie je hladká. Necháme mierne vychladnúť.
  3. V samostatnej miske zmiešame kakaový prášok, múku s kypriacim práškom a cukor.
  4. Suchú zmes postupne pridávame k čokoládovej a všetko spolu premiešame.
  5. Na záver pridáme rozšlahané vajcia a dobre zamiešame, až kým nebude mať zmes hodvábnu konzistenciu.
  6. Cesto vylejeme do formy na pečenie, alebo rozdelíme do muffinového plechu (z tejto dávky cesta vyjde cca 45 muffinov o priemere 5cm).
  7. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 25 až 30 minút.
  8. Po upečení a vyhladnutí kombinujeme s čerstvým ovocím. Ak chceme aby bolo brownies na povrchu chrumkavé a vo vnútri vláčne, po upečení a vychladnutí ho dáme na pár hodín do chladničky.

Vytlačiť recept