Borievky a ribezle s chrumkavou posýpkou

Borievky a ríbezle s chrumkavou posýpkou

  • 30 min
  • 6 Ingred.
  • 53 x
  • Porcie 3-4
  • Príprava 10 min
  • Varenie 20 min
  • Chod
  • Náročnosť

Ingrediencie

  • borievky 500 g
  • červené ríbezle 200 g
  • maslo zmäknuté 100 g
  • cukor 50 g
  • múka 150 g
  • práškový cukor 2 lyžice

Príprava

  1. Zapekacie mištičky vymažeme maslom
  2. Maslo, múku a cukor vypracujeme prstami na posýpku.
  3. Ak bude posýpka príliš mokrá, dáme viac múky. Ak bude príliš suchá, dáme viac masla.
  4. Do mištičiek dáme borievky a ríbezle. Na vrch dáme posýpku.

    Borievky a ribezle s chrumkavou posýpkou

    Borievky a ribezle s chrumkavou posýpkou

  5. Pečieme 20 minút pri teplote 200°C.
  6. Po upečení posypeme práškovým cukrom.

Vytlačiť recept