Ingrediencie
- Hladká múka 1 kg
- Mlieko 0,5 l
- Žĺtka 3
- Olej 1,5 dl
- Soľ 1 lyžička
- Cukor 2 lyžičky
- Droždie 1 kocka
- Sezam
Postup
- Do vlažného mlieka dáme cukor a rozdrobíme droždie.
- Necháme 10 min nech droždie začne kvasiť.
- Zmiešame múku, žĺtka, olej, soľ a droždie s mliekom.
- Miesime, kým nedostaneme hladké cesto.
- Cesto zakryjeme a necháme kysnúť nech sa zdvojnásobí (približne 30 min).
- Nakysnuté cesto rozdelíme na 5 častí a tie rozvaľkáme.
- Každú časť rozkrájame na trojuholníky a potom rolujeme každý trojuholník zvlášť.
- Pekáč vystelieme papierom na pečenie a na to poukladáme kifle.
- Pretrieme vajíčkom a posypeme sezamom.
- Nechame piect na 250°C.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím