Ingrediencie
- Špaldová múka 250 g
- Čerstvé droždie 1/5 kocky
- Vlažné mlieko 3 dl
- Rastlinný olej 1 dl
- Trstinový cukor 1 čl
- Soľ 1 čl
- Uvarené zemiaky v šupke 2 ks
- Bryndza 200 g
Postup
- Zemiaky so šupkou poriadne umyjeme a dáme variť do osolenej vody.
- Keď sú mäkké a vychladnú, popučíme ich vidličkou.
- Pridáme k nim bryndzu a zmiešame.
- Do misky nasypeme múku a posolíme. Zamiešame a v strede urobíme jamku. Do nej nalejeme vlažné mlieko, ocukríme a rozdrobíme doň droždie.
- Necháme asi 15 minút kvasiť.
- Potom prilejeme olej a poriadne vymiesime.
- Keď je vymiesené, necháme ho asi 30 minút kysnúť prikryté utierkou.
- Cesto vyvaľkáme na cca polcentimetrovú hrúbku a vykrajujeme krúžky.
- Na ne dáme kôpku bryndzovo-zemiakovej plnky a vytvarujeme guľku. Pozor na množstvo plnky, ja som dala viac a pri pečení sa tlačila von.
- Z guľky spravíme placku a dáme na plech.
- Plný plech dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 200 stupňoch Celzia.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím