Ingrediencie
- CESTO
- hladká múka 200 g
- maslo 100 g
- práškový cukor 65 g
- žĺtka 2
- ORECHOVÁ VRSTVA
- mleté vlašské orechy 150 g
- cukor 60 g
- rum 1 cl
- škorica 1/2 čajovej lyžičky
- bielky 2 ks
- RÍBEZĽOVÁ VRSTVA
- ríbezle 400 g
- práškový cukor 100 g
- bielky 2 ks
Úvod
Výborný koláč z ríbezlí, ktorých kyslú chuť zjemnia vlašské orechy. Kamarátka mi recept dávala so slovami „osviežújuca maškrta na leto“ a mala pravdu..?
Príprava
- Všetky suroviny na cesto treba dobre vymiesiť a dať odstáť do chladničky na minimálne 30 minút.
- Orechy sa možu posekať v mixéri, ale omnoho lepšie je ich podrviť na menšie kúsky v mažiari.
- Keď je cesto odstáte, treba ho rovnomerne rozmačkať do pizza formy s priemerom asi 30 cm.
- Pridať vymiešanú orechovú vrstvu a dať piecť na 160 stupňov na 10 až 15 minút.
- Potom si vyšľahajte bielka a pridajte k nim práškový cukor.
- Dobre vymiešajte a na záver zľahka pridajte bobule ríbezlí.
- Zmes rovnomerne dajte na cesto s orechovou plnkou.
- Ďalej pečte pri 160 stupňoch po dobu 25 az 35 minút.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím