Ingrediencie
- Mangoldový list 8 ks
- Uvarená ryža 1 hrnček
- Údené tofu 1 ks
- Mladá cibuľka s vňaťou
- Cesnak
- Vajce 1 ks
- Ovsene vločky špaldová múka
- Čierne korenie
- Mletá červená paprika
- Kurkuma
- Soľ
- Paradajkový pretlak
- Čerstvé paradajky 2 ks
- Čerstvá zelená paprika kúsok
- Syr s modrou plesňou
- Masla kúsok
- Cukor
Ak náhodou k tomuto receptu nezoženiete mangold, môžete ho nahradiť kapustnými, kelovými, špenátovými listami alebo paprikou. Mne mangold do dnešného dňa rastie v záhradke. A ak bude teplejšia zima, dokáže i prezimovať a bude rásť aj budúcu sezónu.
Chuť mangoldu sa najviac podobá chuti špenátu, no tá zemitosť uňho je trošku výraznejšia. Stojí však za vyskúšanie a tento recept vás, verím, nesklame.
Postup
- Mangoldové listy sparíme vriacou vodou. Keď zmäknú, vyberieme ich a naplníme guľkami zo zmesi ryže, údeného tofu, pretlačeného cesnaku, vajca a pokrájanej čerstvej cibuľovej vňate.
- Zmes zahustíme podľa potreby špaldovou múkou, okoreníme a posolíme. Mokrými rukami vyformujeme guľky a zavinieme ich do mangoldových listov.
- Poukladáme ich do zapekacej formy a prilejeme k nim paradajkovú omáčku. Tú spravíme zmiešaním paradajkového pretlaku spolu s olúpanými nakrájanými čerstvými paradajkami a paprikou.
- Ak je veľmi hustá, zriedime ju vodou. Pocukríme ju a posolíme.
- Celé to dáme zapiecť do vyhriatej rúry a pri konci posypeme syrom s modrou plesňou.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím