Ingrediencie
- mladá cuketa (cca 25 cm) 4
- mleté hovädzie mäso 500g
- väčšia cibuľa 1
- krájané paradajky ( v plechovke) 1 plechovka
- cesnak 3-4 strúčiky
- soľ
- čierne korenie
- mletá červená paprika
- strúhaný syr
- petržlenová vňať alebo jarná cibuľka
Príprava
- Cukety umyjeme, prekrojíme na polovice a vydlabeme. Vnútro cuketových “lodičiek” poriadne osolíme a okoreníme. vydlabané zvyšky nakrájame.
- Cibuľu nakrájame nadrobno, v hrnci si rozohrejeme olivový olej (cca 4 lyžice) a cibuľu opečieme. Pridáme trochu mletej červenej paprikya roztlačený cesnak.
- K opečenej cibuli pridáme mäso, miešame a opekáme až kým nestratí farbu.
- Do hrnca pridáme plechovku krájaných paradajok, vydlabané zvyšky cukety, osolíme a okoreníme podľa chuti. Môžeme pridať akúkoľvek svoju obľúbenú koreniacu zmes, mäso by malo byť výrazne ochutené.
- Necháme podusiť asi 20 minút.
- Zmesou naplníme cuketové “lodičky”, poukladáme ich na pekáč alebo do zapekacej misy a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C.
- Pečieme 25minút, potom vyberieme, posypeme strúhaným syrom a vrátime ešte na 5 minút do rúry.
- Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou alebo nadrobno pokrájanou jarnou cibuľkou.
Super rýchla večera, nenáročná a tá chuť je Božskááááá ….odporúúúčam !!!
Som rada, že chutilo…:)