Ingrediencie
- farebne papriky 3-4
- olivový olej 3 pol.lyž
- cesnak 1 strúčik
- koriander
- šťava z limetky
- suché chilli
- morská soľ
- čierne korenie
Táto vec ma strašne baví. Priprava je veľmi jednoduchá, využiteľné v rôznych situáciach s rôznymi druhmi jedál. Vhodné ako príloha k mäsu na grilovačke, do wrapu, hotdogu, hambáču, na pizzu, do cestovín, na antipasti, tapas, pinchos…
Príprava
- Papriky umyjeme, osušíme a dáme do vopred vyhriatej trúby alebo na gril alebo na priamy oheň zprudka pripiecť. Na sucho bez oleja a bez prísad. Doležité je aby sa šupka úplne spiekla, až do čierna.
- Takto pripečené papriky dáme do misy a okamžite prikryjeme alobalom alebo potravinárskou fóliou, tak aby sa para nedostala von. Necháme oddýchnuť cca 5 minút.
- Sparené papriky ošúpeme, očistíme od jadierok a nakrájame na tenšie rezance do jednej misy.
- Pridáme olivový olej, morskú soľ, čierne korenie, čerstvý nakrájaný koriander, jeden nadrobno nakrájaný strúčik cesnaku, vyžmýkame šťavu z polovice limetky a “prihrejeme“ trochou suchého chilli.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím