Ingrediencie
- hladká múka 190 g
- prášok do pečiva 4 lyžičky
- kryštálový cukor 1 lyžica
- soľ štipka
- vajcia 2
- vlažné mlieko 250 ml
- rozpustené maslo 5 lyžíc
- tuk na opekanie
- džem, ovocie, javorový sirup
„Keď sa ráno prebudíš Pú,“ povedalo Prasiatko, „aká je tvoja prvá myšlienka?“
„Čo bude na raňajky“, odpovedal Pú.
„A tvoja Prasiatko?“
„Čo sa dnes stane zaujímavé.“
Pú zamyslene prikývol.
„To je to isté,“ povedal.
A.A. Milne
Príprava
- Zmiešame si sypké suroviny (múku, prášok do pečiva, cukor a soľ). Časť múky skúste nahradiť celozrnnou, vznikne vám zdravšia varianta.
- V ďalšej nádobe vyšľaháme mlieko, vajcia a rozpustené maslo.
- Sypké a tekuté suroviny spolu zmiešame na husté cesto, ktoré necháme 10 minút odpočinúť.
- Rozohrejeme panvicu (nemusí byť lievancová, ide to aj na bežnej), jemne ju potrieme tukom a nalejeme 1-2 lyžice cesta.
- Opekáme, kým nezačnú vyskakovať bublinky, potom obrátime a dopečieme.
- Tieto lievance sú chuťovo neutrálne, preto je dôležité, s čím ich servírujete. Skvele sa k nim hodí preliv z lesného ovocia, ktoré chvíľku povaríte s troškou cukru a škorice, javorový sirup, ale aj rôzne druhy džemov.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím