Ingrediencie
- ryža 250 g
- olej 1 PL
- cibuľa 1 (nakrájaná na kolieska)
- jemná kari pasta 3 PL
- kokosové mlieko 400 g
- bujónová kocka 1
- špargľová fazuľa 140 g
- ryba (napr. treska) 400 g
- soľ
- pažitka
Úvod
Vrátil som sa späť na varme.sk po dlhšej prestávke. Odmlka bola spôsobená časovým zaneprázdnením. Trochu som cestoval po svete a počas tohto náročného obdobia som zbieral ďalšie kulinárne inšpirácie. Dnes by som sa chcel s Vami podeliť receptom, ktorý som testoval pre poľský časopis o varení „Apetyt“. Bon Apetit! 🙂
Príprava
- Ryžu uvaríme podľa pokynov na obale.
- Na rozohriatom oleji pražíme cibuľu (cca 5 minút).
- Pridávame karí pastu a miešame 1 minútu. Dolievame kokosové mlieko a pridávame bujónovú kocku. Pokiaľ omáčka bude príliš hustá, vlievame trošku vody.
- Pridáme špargľovú fazuľu a na menšie kusy nakrájanú, tresku. Prikryjeme a dusíme spolu 10 minút.
- Osolíme a prizdobíme pažítkou.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím