SONY DSC

Vegetariánske chilli

  • 25 min
  • 8 Ingred.
  • 757 x

Ingrediencie

  • červená paprika 1
  • strúčiky cesnaku 3
  • chilli paprička (nemusí byť) 1
  • plechovka šošovice (najlepšie varenej v pare) 1
  • plechovka paradajok alebo paradajkové pyré 1
  • zeleninový vývar (nemusí byť)
  • olivový olej
  • koriandrová alebo petržlenová vňať

Príprava

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno a červenú papriku na kocky.
  2. V hrnci zohrejeme asi 2 lyžice olivového oleja a opečieme cibuľu spolu s paprikou, po chvíli pridáme popučený cesnak a pokrájanú chilli papričku a ďalej opekáme.
  3. Pridáme šošovicu, paradajky a zeleninový vývar alebo trošku vody. Osolíme.
  4. Varíme, kým šošovica nezmäkne. Ak použijeme šošovicu varenú v pare, stačí povariť asi 10 minút.
  5. Podľa potreby dochutíme soľou, čiernym korením alebo pálivou paprikou a primiešame nasekanú koriandrovú alebo petržlenovú vňať.
  6. Môžeme podávať s kyslou smotanou, strúhaným syrom, avokádom, paradajkami….

Vytlačiť recept

2 komentáre

  1. moj sa tiez tvari nadsene…takze mozeme povedat, ze je to recept odskusany na manzeloch…:D

    Monika Krivdová 4. novembra 2015 at 22:18

Ako sa Vám to páči?