Vajíčková tlačenka

  • 200 min
  • 8 Ingred.
  • 338 x
100%

Ingrediencie

  • Šunka v celku 300 g
  • Vajcia 6 ks
  • Kyslé uhorky 4 ks
  • Sterlizovaná zelenina - hrach, mrkva, (kukurica, kápia) 1 ks
  • Majolenka 400 ml
  • Plátková želatína 1 balík
  • Soľ
  • Korenie

Úvod

Vajíčková tlačenka sa robí najmä na Veľkú noc, ale môžete si ju pripraviť kedykoľvek. Ja som zvolila silikonové formy na mafiny, servírovala som ich ako drobné predjedlo. Tradične sa dáva do formy na srnčí chrbát. Silikónové formy jemne vytrite maslom alebo olejom, lepšie sa bude vyberať. Kovové vysteľte fóliou.

Postup

  1. Všetky suroviny nakrájajte na drobnejšie kúsky, dochuťte, premiešajte s majonézou.
  2. Želatínu pripravte podľa návodu v náleve z uhoriek alebo zo zeleniny.
  3. Všetko spolu zmiešajte a dajte do chladničky aspoň na tri hodiny, najlepšie cez noc.
  4. Ak budete dávať do mafinových formičiek, na spodok môžete uložiť plátok vajíčka v celku, bude to dobre vyzerať.

 

Vytlačiť recept

Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím

Ako sa Vám to páči?