tekvicovygulas2

Tekvicový guláš

  • 30 min
  • 15 Ingred.
  • 494 x

Ingrediencie

  • tekvica 1 ks
  • cibuľa 1 ks
  • cesnak 2 strúčiky
  • mrkva 1 ks
  • uvarená šošovica alebo cícer 1 hrnček
  • paradajky 3 ks
  • zeleninový vývar 200 ml
  • paradajkový pretlak 2 PL
  • škorica 0,5 ČL
  • kari 1 ČL
  • olivový olej 2 PL
  • soľ
  • čierne korenie
  • chilli
  • koriander alebo petržlenová vňať

Rozhodol som sa pokračovať s vegetariánskymi receptami. Počas tohtoročných výpredajov som našiel v kníhkupectve užasnú, pekne vydanú kuchársku knihu. Jej autorkou je Samar Khanafer, jedná s účastníčok kulinárskej šou Master Chef Poľsko. Kniha sa volá Hummus, za’tar a granáty a obsahuje recepty z libanonskej kuchyne, nakoľko jej tvorkyňa má arabské korene.  Odkedy som priniesol tú knihu domov, nedokážem variť nič iné. Aktuálne v Poľsku aj na Slovensku pretrváva veľmi búrlivá diskusia ohľadom utečencov. Všetkým tvrdohlavým odporcom križovania sa kultúr prajem dobrú chuť, pretože láska k vareniu a dobrému jedlu nemá hranice.

Príprava

  1. Tekvicu nakrájame na menšie kusy, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme karí, soľou a necháme piecť 20 minút v rúre pri teplote 180 stupňov.
  2. Nakrájaný cesnak a cibuľu orestujeme na 1 lyžici oleja. Pridáme nakrájanú mrkvu, nasekané paradajky. Miešame 2 minúty potom vlievame vyvar.
  3. Pridáme uvarenú šošovicu (môžete použiť šošovicu z plechovky), upečenú tekvicu a pretlak. Varíme 10 minút.
  4. Guláš ochutíme škoricou, soľou a čiernym korením. Posypeme čerstvou vňaťou.

Vytlačiť recept