Tekvicový koláč

  • 100 min
  • 8 Ingred.
  • 1780 x

Ingrediencie

  • menšia hokaido tekvica 1
  • mrkva 2
  • vajíčko 3
  • trstinový cukor 0,25 šálky
  • mandlové mlieko 0,5 hrnčeka
  • špaldová celozrnná múka 1,5 hrnčeka
  • kypriaci prášok 0,5 sáčku
  • škorica 1 lyžička

Úvod

Jeme tekvice, mrkvy, jablká. Pijeme čaj, varené víno, schovávame si nohy do hrubých ponožiek. No a pečieme koláče, ktoré voňajú po Vianociach. Tu je jeden z nich.

Príprava

  1. Tekvicu očistíme, nakrájame na mesiačiky a dáme piecť (200 stupňov / 20 minút)
  2. Šťavu z pomaranča vyžmýkame a zmixujeme s upečenou tekvicou.
  3. Mrkvy očístíme a nastrúhame na jemno.
  4. V ďalšej miske zmiešame celé vajíčka s cukrom, prilejeme olej a mlieko.
  5. Do tekutej zmesi primiešame tekvicové pyré. Premiešame.
  6. Postupne do zmesi pridávame múku, do ktorej sme primiešali kypriaci prášok a škoricu.
  7.  Dosladíme nastrúhanou mrkvou.
  8. Cesto nalejeme do formy na pečenie, ktorú sme vystlali papierom a pečieme (200 stupňov / 45 minút).Koláč má mokrejšiu konzistenciu, ktorej sa netreba báť a skvelo chutí s kyslou smotanou.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Vytlačiť recept

Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím

Ako sa Vám to páči?