Tagliatelle s hovädzím a bielou špargľou

Tagliatelle s hovädzím a bielou špargľou

  • 50 min
  • 14 Ingred.
  • 164 x

Ingrediencie

  • Hovädzie mleté mäso 350 g
  • Biela špargľa 500 g
  • Cherry paradajky 200 g
  • Rukola zväzok
  • Zelená cibuľka 2-3 ks
  • Olivový olej
  • Zeleninový bujón
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Bylinky podľa chuti
  • Koncentrovaný paradajkový pretlak 2 pl
  • Pochúťková smotana 3 pl
  • Tagliatelle 250 g
  • Postrúhaný parmezán
Tagliatelle s hovädzím a bielou špargľou

Tagliatelle s hovädzím a bielou špargľou

Postup

  1. Cibuľku nakrájame na jemno, špargľu ošúpeme a pokrájame na kolieska (1 cm).
  2. V panvici rozohrejeme olej a dáme do nej opiecť cibuľku.
  3. Potom pridáme mleté mäso, ktoré osolíme a okoreníme, pridáme pretlak a necháme trošku opiecť.
  4. Pridáme kolieska špargle, popečieme asi 5 minút za stáleho miešania a podlejeme s ca. 250 ml vody.
  5. Pridáme zeleninový bujon.
  6. Podusíme v zatvorenej panvici pri občasnom miešaní ca. 10 min, pridáme cherry paradajky a dusíme ešte 5 min.
  7. Pred koncom zamiešame smotanu a dochutíme bylinkami.
  8. Časť rukoly vmiešame po odstavení do panvice.
  9. Uvarené tagliatelle servírujeme s omáčkou a zvyškom čerstvej rukoly a posypeme parmezánom podľa chuti.
Tagliatelle s hovädzím a bielou špargľou

Tagliatelle s hovädzím a bielou špargľou

Vytlačiť recept