Srbské kifle

Srbské kifle

  • 90 min
  • 8 Ingred.
  • 412 x

Ingrediencie

  • Hladká múka 1 kg
  • Mlieko 0,5 l
  • Žĺtka 3
  • Olej 1,5 dl
  • Soľ 1 lyžička
  • Cukor 2 lyžičky
  • Droždie 1 kocka
  • Sezam

Postup

  1. Do vlažného mlieka dáme cukor a rozdrobíme droždie.
  2. Necháme 10 min nech droždie začne kvasiť.
  3. Zmiešame múku, žĺtka, olej, soľ a droždie s mliekom.
  4. Miesime, kým nedostaneme hladké cesto.
  5. Cesto zakryjeme a necháme kysnúť nech sa zdvojnásobí (približne 30 min).
  6. Nakysnuté cesto rozdelíme na 5 častí a tie rozvaľkáme.
  7. Každú časť rozkrájame na trojuholníky a potom rolujeme každý trojuholník zvlášť.
  8. Pekáč vystelieme papierom na pečenie a na to poukladáme kifle.

    Srbské kifle

    Srbské kifle

  9. Pretrieme vajíčkom a posypeme sezamom.
  10. Nechame piect na 250°C.

Vytlačiť recept

Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím

Ako sa Vám to páči?