spenatovehalusky

Špenátové halušky

  • 30 min
  • 15 Ingred.
  • 3256 x

Ingrediencie

  • HALUŠKY
  • polohrubá múka 500 g
  • vajcia 2
  • čerstvý špenát koľko chcete
  • cesnak 2 strúčiky
  • voda
  • soľ
  • OMÁČKA
  • hladká múka 3 PL
  • mlieko cca 500 ml
  • sladká smotana 1 dcl
  • maslo
  • syry
  • soľ
  • muškátový orech

Špenátové obdobie vrcholí a doma si ho pripravujeme v rôznych variantoch. Halušky sú jedným z nich, tie sa mne páčia najviac – majú totiž tú nádhernú jarnú zelenú, ktorú nenamieša žiadny photoshop.

Príprava

  1. Špenát poriadne umyte, nič nie je horšie, ako keď vám v zuboch škrípe piesok.
  2. Rozmixujte ho s cesnakom, ja som to robila v mixéri, naliala som si doň aj vodu, aby to išlo ľahšie a o to menej vody som pridala do cesta.
  3. Múku, vajíčka, soľ a špenát zmiešajte, dolievajte vodou, aby bolo cesto hustejšie.
  4. Obvárajte vo vriacej vode, keď vyplávajú napovrch, sú hotové.
  5. Po vybraní opláchnite horúcou vodou, v mise zmiešajte s trochou oleja.
  6. Omáčku si môžete pripraviť akú máte radi. Ja som urobila bešamelovú so syrom.
    Na roztopenom masle zmiešate hladkú múku, dávajte pozor, aby sa vám nepripálila, za stáleho miešania vlejte mlieko a priveďte do varu. Osoľte, pridajte trochu muškátového orieška a syry, aké máte doma – mne zostala gouda, eidam a kúsok nivy, ktoré som nastrúhala a pridala som ešte tri trojuholníky taveného.spnthlsk

Vytlačiť recept

Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím

Ako sa Vám to páči?