slede-13

Sleďový šalát s cviklou

  • 70 min
  • 8 Ingred.
  • 210 x

Ingrediencie

  • matjesove marinované slede 250 g
  • cvikla 2 ks
  • jablko 1 ks
  • slnečnicové semienka 3 pl.lyžice
  • cibuľa 1
  • majoéza 2 pl.lyžice
  • smotana 2 lyžice
  • čierne korenie

Sleď je najpopulárnejšou rybou na poľských stoloch. V Krakove, kde aktuálne bývam, na Stolarskej ulici, existuje dokonca aj podnik s jeho názvom. To pestrofarebné bistro plné hostí sa volá „Ambasada śledzia“ (Veľvyslanectvo sleďa). Je to kvôli tomu, že sa oproti tomuto baru nachádzajú tri konzuláty: USA, Nemecka a Francúzska. Záujemcovia o výlet do Ameriky si teda môžu spríjemniť dlhý čas čakania na vízum ochutnávkou sleďov v rôznych kombináciách. Ja mám najradšej ružový sleďový šalát s jablkom. Recept na tento šalát nájdete nižšie.

Príprava

  1.  Cviklu uvaríme do mäkka a nakrájame na kocky.
  2. Slede, jablko a cibuľu nakrájame na menšie kúsky a pomiešame s cviklou.
  3. Pridáme slnečnicové semienka, majonézu a smotanu. Okoreníme a vymiešame.

Vytlačiť recept

2 komentáre

  1. Nie je to vegetariánske. Vegeterián neje ryby ani iné živočíchy. Rybu za mäso neovažujú kresťania. Častý omyl, ale recept vyzerá dorbe.

  2. Ano, mate pravdu, Łukasz spravil vyborny recept a my sme ho omylom dali do kategorie „vegetarianske“ 😉 Dakujeme za upozornenie, napravime to 😉

Ako sa Vám to páči?