slede-13

Sleďový šalát s cviklou

  • 70 min
  • 8 Ingred.
  • 227 x

Ingrediencie

  • matjesove marinované slede 250 g
  • cvikla 2 ks
  • jablko 1 ks
  • slnečnicové semienka 3 pl.lyžice
  • cibuľa 1
  • majoéza 2 pl.lyžice
  • smotana 2 lyžice
  • čierne korenie

Sleď je najpopulárnejšou rybou na poľských stoloch. V Krakove, kde aktuálne bývam, na Stolarskej ulici, existuje dokonca aj podnik s jeho názvom. To pestrofarebné bistro plné hostí sa volá „Ambasada śledzia“ (Veľvyslanectvo sleďa). Je to kvôli tomu, že sa oproti tomuto baru nachádzajú tri konzuláty: USA, Nemecka a Francúzska. Záujemcovia o výlet do Ameriky si teda môžu spríjemniť dlhý čas čakania na vízum ochutnávkou sleďov v rôznych kombináciách. Ja mám najradšej ružový sleďový šalát s jablkom. Recept na tento šalát nájdete nižšie.

Príprava

  1.  Cviklu uvaríme do mäkka a nakrájame na kocky.
  2. Slede, jablko a cibuľu nakrájame na menšie kúsky a pomiešame s cviklou.
  3. Pridáme slnečnicové semienka, majonézu a smotanu. Okoreníme a vymiešame.

Vytlačiť recept