ribezlovoorechovykolac

Ríbezľovo-orechový koláč

  • 85 min
  • 15 Ingred.
  • 320 x
  • Príprava 40 min
  • Varenie 45 min
  • Chod
  • Náročnosť

Ingrediencie

  • CESTO
  • hladká múka 200 g
  • maslo 100 g
  • práškový cukor 65 g
  • žĺtka 2
  • ORECHOVÁ VRSTVA
  • mleté vlašské orechy 150 g
  • cukor 60 g
  • rum 1 cl
  • škorica 1/2 čajovej lyžičky
  • bielky 2 ks
  • RÍBEZĽOVÁ VRSTVA
  • ríbezle 400 g
  • práškový cukor 100 g
  • bielky 2 ks

Úvod

Výborný koláč z ríbezlí, ktorých kyslú chuť zjemnia vlašské orechy. Kamarátka mi recept dávala so slovami „osviežújuca maškrta na leto“ a mala pravdu..?

Príprava

  1. Všetky suroviny na cesto treba dobre vymiesiť a dať odstáť do chladničky na minimálne 30 minút.
  2. Orechy sa možu posekať v mixéri, ale omnoho lepšie je ich podrviť na menšie kúsky v mažiari.
  3. Keď je cesto odstáte, treba ho rovnomerne rozmačkať do pizza formy s priemerom asi 30 cm.
  4. Pridať vymiešanú orechovú vrstvu a dať piecť na 160 stupňov na 10 až 15 minút.
  5. Potom si vyšľahajte bielka a pridajte k nim práškový cukor.
  6. Dobre vymiešajte a na záver zľahka pridajte bobule ríbezlí.
  7. Zmes rovnomerne dajte na cesto s orechovou plnkou.
  8. Ďalej pečte pri 160 stupňoch po dobu 25 az 35 minút.

Vytlačiť recept

Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím

Ako sa Vám to páči?