Pohánkové fašírky

Pohánkové fašírky

  • 50 min
  • 12 Ingred.
  • 437 x

Ingrediencie

  • Pohánka 250 g
  • Slnečnicový olej
  • Kvalitnú slaninu na spraženie
  • Cibuľa (veľká) 1 ks
  • Strúčik cesnaku 3-4 ks
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Majoránka
  • Čerstvá pažítka
  • Čerstvá petržlenová vňať
  • Vajce 3 ks
  • Schwarzwaldskú šunku pokrájanú na plátky

Postup

  1. Pohánku premyjeme a uvaríme v osolenej vode (1šálka pohánky/ 1 a pol šálky vody).
  2. Na oleji spražíme slaninku, pridáme pokrájanú cibuľu a tesne pred vypnutím pridáme pokrájaný cesnak.
  3. Uvarenú pohánku premiešame s pripravenou cibuľovo-slaninovou zmesou.
  4. Okoreníme podľa chuti – soľ, čierne korenie, majorán. Môžeme použiť aj karí, oregano, či akékoľvek iné korenie, ktoré máte doma a ktoré máte radi.
  5. Pridáme čerstvú, nakrájanú pažítku a petržlenovú vňať.
  6. Nakoniec pridáme celé tri vajcia a dôkladne premiešame.
  7. Zmes necháme odstáť v chladničke (čím dlhšie, tým lepšie), ale môžeme s ňou pracovať aj hneď.
  8. Zo zmesi tvarujeme podlhovasté fašírky, ktoré obalíme plátkom schwarzwaldskej šunky. Rozpadáva sa Vám tvar fašírky v ruke? Nič si z toho nerobte, aj mne. Jednoducho pohánkové fašírky nedržia tak pevne ako tie mäsové. Ak sa Vám však vôbec nedarí tvarovať, tak pridajte ešte vajce, ovsené vločky alebo strúhanku.
  9. Fašírky obalené šunkou poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.
  10. Pečieme 20 min. pri teplote 200 °C.
  11. Priebežne pokvapkáme olivovým olejom, aby veľmi nevyschli. Potom teplotu znížime na 150 °C a dopečieme voľne 5-10 min.
  12. Fašírky môžeme piecť aj prikryté alobalom, ak ich chcete mať však chrumkavé, odporúčam odkryť 😉
  13. Hotové fašírky podávame so zeleninovým šalátom alebo zemiačkami, ale fantázii sa medze nekladú…

Vytlačiť recept