Plnené mangoldové listy v paradajkovej omáčke

Plnené mangoldové listy v paradajkovej omáčke

  • 60 min
  • 17 Ingred.
  • 175 x

Ingrediencie

  • Mangoldový list 8 ks
  • Uvarená ryža 1 hrnček
  • Údené tofu 1 ks
  • Mladá cibuľka s vňaťou
  • Cesnak
  • Vajce 1 ks
  • Ovsene vločky špaldová múka
  • Čierne korenie
  • Mletá červená paprika
  • Kurkuma
  • Soľ
  • Paradajkový pretlak
  • Čerstvé paradajky 2 ks
  • Čerstvá zelená paprika kúsok
  • Syr s modrou plesňou
  • Masla kúsok
  • Cukor

Ak náhodou k tomuto receptu nezoženiete mangold, môžete ho nahradiť kapustnými, kelovými, špenátovými listami alebo paprikou. Mne mangold do dnešného dňa rastie v záhradke. A ak bude teplejšia zima, dokáže i prezimovať a bude rásť aj budúcu sezónu.

Chuť mangoldu sa najviac podobá chuti špenátu, no tá zemitosť uňho je trošku výraznejšia. Stojí však za vyskúšanie a tento recept vás, verím, nesklame.


Postup

  1. Mangoldové listy sparíme vriacou vodou. Keď zmäknú, vyberieme ich a naplníme guľkami zo zmesi ryže, údeného tofu, pretlačeného cesnaku, vajca a pokrájanej čerstvej cibuľovej vňate.
  2. Zmes zahustíme podľa potreby špaldovou múkou, okoreníme a posolíme. Mokrými rukami vyformujeme guľky a zavinieme ich do mangoldových listov.
  3. Poukladáme ich do zapekacej formy a prilejeme k nim paradajkovú omáčku. Tú spravíme zmiešaním paradajkového pretlaku spolu s olúpanými nakrájanými čerstvými paradajkami a paprikou.
  4. Ak je veľmi hustá, zriedime ju vodou. Pocukríme ju a posolíme.
  5. Celé to dáme zapiecť do vyhriatej rúry a pri konci posypeme syrom s modrou plesňou.
Plnené mangoldové listy v paradajkovej omáčke

Plnené mangoldové listy v paradajkovej omáčke

Vytlačiť recept