SONY DSC

Plnená cuketa

  • 70 min
  • 10 Ingred.
  • 368 x

Ingrediencie

  • mladá cuketa (cca 25 cm) 4
  • mleté hovädzie mäso 500g
  • väčšia cibuľa 1
  • krájané paradajky ( v plechovke) 1 plechovka
  • cesnak 3-4 strúčiky
  • soľ
  • čierne korenie
  • mletá červená paprika
  • strúhaný syr
  • petržlenová vňať alebo jarná cibuľka

Príprava

  1. Cukety umyjeme, prekrojíme na polovice a vydlabeme. Vnútro cuketových “lodičiek” poriadne osolíme a okoreníme. vydlabané zvyšky nakrájame.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno, v hrnci si rozohrejeme olivový olej (cca 4 lyžice) a cibuľu opečieme. Pridáme trochu mletej červenej paprikya roztlačený cesnak.
  3. K opečenej cibuli pridáme mäso, miešame a opekáme až kým nestratí farbu.
  4. Do hrnca pridáme plechovku krájaných paradajok, vydlabané zvyšky cukety, osolíme a okoreníme podľa chuti. Môžeme pridať akúkoľvek svoju obľúbenú koreniacu zmes, mäso by malo byť výrazne ochutené.
  5. Necháme podusiť asi 20 minút.
  6. Zmesou naplníme cuketové “lodičky”, poukladáme ich na pekáč alebo do zapekacej misy a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C.
  7. Pečieme 25minút, potom vyberieme, posypeme strúhaným syrom a vrátime ešte na 5 minút do rúry.
  8. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou alebo nadrobno pokrájanou jarnou cibuľkou.

Vytlačiť recept