pirohy

Pirohy s kuracou pečienkou a majoránom

  • 65 min
  • 783 x

Pirohy sú v poľskej kuchyni základ a preto sa najpopulárnejšie múčniky s tvarohovo-zemiakovým plnením volajú…ruské pirohy! Takýchto paradoxov je v Poľsku viac. Okrem ruských pirohov, mame ešte grécku rybu, židovského kapra, bretónsku fazuľku, ukrajinsky boršč a maďarské placky.  Dnes by som sa chcel s Vami podeliť s receptom na veľmi netradičné pirohy, ktoré sú takisto výsledkom prelínania sa dvoch kultúr: poľskej a židovskej.

Príprava

  1. Pečienku vyčistíme a poprášime múkou. Na rozpálenom oleji opražíme na plátky pokrájanú cibuľu. Posypeme ju majoránom, čiernym korením a soľou. Na cibuľku pridáme pečienku a pražíme z oboch strán. Takto upečené pečienky zmixujeme ručným mixérom na jemnú zmes. Ak bude plnka príliš tuhá, pridáme roztopené maslo.
  2. Z múky, soli a horúcej vody pripravíme cesto. Pozor! Vodu pridávame postupne a cesto miešame energicky do momentu kým sa nebude lepiť na ruky.
  3. Cesto rozdelíme na štyri časti aby sa nám ľahšie vaľkalo. Kým pripravujeme pirohy zvyšné časti prikryjeme servítkou, aby cesto nevyschlo.
  4. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme pohárom kolieska.
  5. Dobre vymiešanú zmes poukladáme na kolieska z cesta, preložíme ich na polovice a okraje pritlačíme.
  6. Dáme variť do osolenej vriacej vody ( cca 20-30 kusov naraz do 5litroveho hrnca).
  7. Po uvarení vyberieme a poukladáme na tanier, kde ich na záver pretrieme roztopeným maslomdsc_0065

Vytlačiť recept

Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím

Ako sa Vám to páči?