blgr

Pikantná opekaná zelenina s bulgurom

  • 20 min
  • 12 Ingred.
  • 779 x

Ingrediencie

  • hlávková kapusta
  • zelené fazuľové struky hrsť
  • mladá cuketa 1 ks
  • cibuľa 1 ks
  • mrkva 1 ks
  • slnečnicové semiačka 1 lyžica
  • olej
  • soľ
  • chilli paprička
  • kari
  • rímska rasca
  • provensálske byliny

Dnes varil môj muž. Musím sa pochváliť, že mám takého muža, ktorý varí veľmi rád. Už som kedysi spomínala, že muži varia ináč. Mnohokrát vedia jedlo oveľa lepšie dochutiť a pohrať sa s jeho prípravou. Varenie pre nich nebýva každodennou rutinou, ale občasným spestrením dňa. Aspoň u nás to tak býva. Raz alebo dvakrát do týždňa odovzdám varešku mužovi a zrazu začne byt voňať rôznymi bylinami, koreninami, zeleninami a neviem čím ešte. Potom mi ten zázrak naloží na tanier, vyzerá to ako jedna „miešanička“, ale chutí to tisícimi chuťami.

Príprava

  1. Celé jedlo je veľmi rýchlo uvarené, keďže všetko musíte len zľahka opekať, aby si zelenina zachovala svoju chrumkavosť. Najdlhšie sa asi pohráte s krájaním zeleniny.
  2. Začneme cibuľou, nakrájanú ju chvíľu restujeme na troche oleja, potom pridáme v mažiari rozdrvenú rímsku rascu a čili papričku. Chvíľu opekáme, nech sa rozvinú chute a prihodíme na tenké plátky nasekanú mrkvu a kapustu. Všetko len pár sekúnd, aby boli chrumkavé.
  3. Neskôr pridáme nakrájanú cuketu a mrazené fazuľové struky (mrazené sú rýchlo mäkké, ak by ste mali čerstvé, tak ich predtým chvíľu povarte), posypeme štipkou karí a provensálskymi bylinami a prisypeme aj hrsť slnečnicových semien.
  4.  Nakoniec celú zmes trošku zahustíme vo vode rozmiešaným zemiakovým škrobom (cca 2 dcl vody a lyžica škrobu).
  5. My sme si k miešaničke vybrali bulgur, ten máme k tomuto jedlu najradšej, ale môžete ju pokojne jesť aj s ryžou, kuskusom či cestovinami.
    blgr2

Vytlačiť recept