peceny-caj

Pečený čaj

  • 120 min
  • 11 Ingred.
  • 528 x
  • Porcie veľa
  • Príprava 60 min
  • Varenie 60 min
  • Chod
  • Svetová kuchyňa
  • Náročnosť

Ingrediencie

  • RÔZNE OVOCIE
  • jablká
  • hrušky
  • citrón
  • pomaranč
  • ríbezle
  • celá škorica podľa množstva ovocia
  • klinčeky 2-3
  • badyán
  • cukor
  • šťava z kompótu alebo voda max 2 dcl

Úvod

Pečený čaj si môžete urobiť za každých podmienok – keď máte nadúrodu jabĺk a iného ovocia a sterilizujete ho, alebo keď vám len zostane zopár kúskov na rýchlu spotrebu. Môžete však použiť aj kompóty, ktoré už vaše deti nechcú jesť, nakrájané a upečené, v čaji ich miniete.

Príprava

  1. Ovocie nakrájajte na drobné kúsky.
  2. Ak máte citrón a pomaranče chemicky neošetrené, pridajte aj kôru, ktorú po upečení vyhodíte.
  3. Posypte cukrom, nechajte pustiť šťavu.
  4. Podlejte ešte trochou šťavy alebo vodou, vložte do rúry na teplotu 150 stupňov a pečte aspoň hodinu.
  5. Ak máte ovocia veľa, naložte horúce do pohárov, zatvorte a otočte hore dnom do deky.
  6. Ak chcete predsa len sterilizovať, nepečte čaj celú hodinu, pretože potom by sa vám už v pohári úplne rozpadol.
  7. Moja skúsenosť: dávam len do pohárov a otočím, vydrží tak aj pol roka. Či aj dlhšie neviem, pretože sa zvyčajne minie.
    dsc_0001

Vytlačiť recept