MG_2580_1024b

Pečené papriky aka Insalata di peperoni arrosto

  • 20 min
  • 8 Ingred.
  • 227 x
  • Porcie 4 a viac
  • Príprava 5 min
  • Varenie 15 min
  • Chod  

Ingrediencie

  • farebne papriky 3-4
  • olivový olej 3 pol.lyž
  • cesnak 1 strúčik
  • koriander
  • šťava z limetky
  • suché chilli
  • morská soľ
  • čierne korenie

Táto vec ma strašne baví. Priprava je veľmi jednoduchá, využiteľné v rôznych situáciach s rôznymi druhmi jedál. Vhodné ako príloha k mäsu na grilovačke, do wrapu, hotdogu, hambáču, na pizzu, do cestovín, na antipasti, tapas, pinchos…

Príprava

  1. Papriky umyjeme, osušíme a dáme do vopred vyhriatej trúby alebo na gril alebo na priamy oheň zprudka pripiecť.  Na sucho bez oleja a bez prísad. Doležité je aby sa šupka úplne spiekla, až do čierna.
  2. Takto pripečené papriky dáme do misy a okamžite prikryjeme alobalom alebo potravinárskou fóliou, tak aby sa para nedostala von. Necháme oddýchnuť cca 5 minút.
  3. Sparené papriky ošúpeme, očistíme od jadierok a nakrájame na tenšie rezance do jednej misy.
  4. Pridáme olivový olej, morskú soľ, čierne korenie, čerstvý nakrájaný koriander, jeden nadrobno nakrájaný strúčik cesnaku, vyžmýkame šťavu z polovice limetky a “prihrejeme“ trochou suchého chilli.

Vytlačiť recept