foto1

Paštéta z kuracích pečienok

  • 40 min
  • 9 Ingred.
  • 7270 x

Ingrediencie

  • kuracie pečienky 500 g
  • smotana na šľahanie 100 ml
  • maslo
  • rozmarín - alebo bylinky aké máte radi. Môžete pridať oriešky, sézamové semienka, poprípade chilli papričku, ak máte radi pikantné
  • čierne korenie
  • borievky
  • cibuľa
  • cesnak
  • soľ

Májka v žltej konzerve, skvelý chlieb a to všetko v modrom chlebníku. To je jedna z mnohých spomienok na detstvo v socialistickom Československu. Milovala som ju. Áno, neskôr som počúvala hororové príbehy brigádnikov z mäsokombinátu, ako do nej mleli nielen svinské chvosty, chrupavky, ale aj potkanov a myši, ktoré tam spadli cestou na exkurzii po prevádzke. Potom som ju celé roky nejedla, až retro spomienková reklama s Bolkom Polívkom ma prinútila si ju kúpiť. Nuž, ale nebolo to ono.
Tak som si ju vyskúšala urobiť sama, zmixovala som viacero overených receptov, až som sa dopracovala k vlastnému. Ja ju robím z kila kuracích pečienok, pretože z menšieho množstva by sa ku mne toho zrejme veľa nedostalo.
Úplne najlepšie chutí natretá na domácom kváskovom chlebe. Recept pridám čoskoro.

Príprava

  1. Na masle opražíte cibuľu do sklovita, pridáte umyté pečienky a duste pod pokrievkou. Stačí ich nakrájať na hrubšie kúsky, pretože potom ich budete mixovať.
  2. Pridajte cesnak, bylinky, korenie aj borievky, osoľte, až keď budú takmer hotové.
  3. Zoberte tyčový mixér, rozmixujte na hladkú hmotu a počas toho pridávajte sladkú smotanu. Na zjemnenie môžete pridať plátok masla.
  4. Maslo však využite aj na konzerváciu. Paštétu naplňte do pohárov alebo nádob a roztopené maslo nalejte navrch. Nechajte stuhnúť.

Vytlačiť recept