papriky

Papriky so syrom

  • 5 Ingred.
  • 163 x

Ingrediencie

  • väčšie zelené papriky
  • tvrdý syr - akýkoľvek máte - eidam, ementál, údený, neúdený
  • šunka
  • tavený syr - opäť, aký máte radi
  • soľ

Tento recept asi nie je veľmi originálny, ale doniesol ho veľmi dávno môj muž z nejakého medzinárodného stretnutia. Papriky im takto pripravili Španieli v rámci medzinárodnej večere. Časom som však prišla na to, že v rôznych obmenách ho poznajú mnohí. Takže tu je naša verzia. Papriky sa dajú takto pripraviť kedykoľvek, ale najlepšie sú, samozrejme, teraz, keď dozrievajú na poliach.

Príprava

  1. Papriky budete plniť, preto ich nechajte v celku, len vyberte semienka. Ja to robím tak, že časť so stopkou prevalím dovnútra a potom vytiahnem. Žilky vyberiem, ak sa mi k nim podarí dostať, ak nie, tak ich tam nechám.
  2. Papriky umyte a vnútri osoľte. Niekto používa aj vegetu.
  3. Tvrdý syr nakrájajte na hranolčeky, zamotajte do šunky, vložte do papriky a uzatvorte  taveným syrom. Zvyknem otvor ešte zakryť plátkom šunky, aby syr nevytekal.
  4. Môžete ich dať pokvapkané upiecť do rúry, ale ich pražíte z každej strany na oleji na panvici.

Vytlačiť recept

Jeden komentár.

Ako sa Vám to páči?