Panenská s bylinkami a slaninkou na kuriatkach a zelenej fazuľke

Panenská s bylinkami a slaninkou na kuriatkach a zelenej fazuľke

  • 50 min
  • 12 Ingred.
  • 165 x

Ingrediencie

  • Panenská 500 g
  • Čerstvý rozmarín 1 zväzok
  • Čerstvý tymián 1 zväzok
  • Slanina tenko nakrájaná
  • Zelená fazuľka 300 g
  • Kuriatka 300 g
  • Cibuľa 1 ks
  • Cesnak 1 strúčik
  • Cukor 1 pl
  • Olivový olej
  • Soľ
  • Čierne korenie

Postup

  1. Zelené fazuľky nakrájame a povaríme 5 min.
  2. V horúcej vode, ktorú potom zlejeme a fazuľky opláchneme studenou vodou, aby zachovali farbu. Bylinky umyjeme a nasekáme na jemno (časť si necháme na dochutenie zeleniny).
  3. Mäso umyjeme, osušíme a vyváľame v nasekaných bylinkách.
  4. Mäso s bylinkami obalíme kompletne slanikou a upevníme niťou na varenie alebo špáratkami.
  5. V panvici alebo pekáči ohrejeme olej a obalené mäsko opražíme z každej strany do ružova.
  6. Vyberieme z panvice. V oleji, v ktorom sme vyprážali mäso, opečieme na jemno nakrájanú cibuľku, cesnak a kuriatka. Pridáme fazuľky a dochutíme soľou, korením a zvyškom tymiánu a rozmarínu.
  7. Podlejeme trochou vody a na vrch položíme opražené mäso. Panvicu alebo pekáč prikryjeme a necháme asi 20 min podusiť na miernom ohni, občas zeleninu premiešame.
  8. Na konci mäso vyberieme, odstránime niť alebo špáratká a mäsko nakrájame na 1,5-2 cm plátky. Podávame s hotovou fazuľkou a kuriatkami. Ako príloha s k tomu vynikajúco hodia špecle.

Vytlačiť recept