cover

Ovocný zmrzko

  • 10 min
  • 2 Ingred.
  • 125 x

Ingrediencie

  • Čerstvé ovocie – sladké a zrelé (marhule, čučoriedky, jahody, maliny, banán, kiwi...)
  • Cukor na dosladenie podľa chuti (najlepšie brezový, alebo kokosový)

ingrediencie

Úvod

Nie len deti ju majú radi. Počas letných horúčav túžia po nej mnohí. Dietológovia však upozorňujú, že zmrzlina obsahuje veľa zmrazeného tuku a cukru. S nami si môžete vyrobiť zdravú ovocnú dreň, ktorá poteší telo i ducha.

Príprava

postup

  1. Svoje obľúbené ovocie umyjeme, nakrájame na menšie kúsky.
  2. Podľa chuti pridáme cukor. (Netreba preháňať –  na 500g ovocia stačí aj 1 polievková lyžica cukru) 
  3. Rozmixované ovocie rozdelíme do formičiek na nanuky, alebo do akýchkoľvek nádobiek vhodných na mrazenie.
  4. Ak chceme striedať farby, každú ďalšiu vrstvu ovocia striedame po 30min mrazenia
  5. Mrazíme minimálne 6 hodín.Pozn.

    Množstvo ovocia záleží od zvolených formičiek a ich objemu. Výpočet je jednoduchý. Ovocie má po rozmixovaní približne taký objem v ml, ako malo predtým váhu v gramoch. ( 100g = cca 100ml )

    dobruchut

Vytlačiť recept