Orechovo-mrkvová torta s čučoriedkami

Orechovo-mrkvová torta s čučoriedkami

  • 120 min
  • 17 Ingred.
  • 627 x

Ingrediencie

  • Neutrálny olej ¼ l
  • Múka 250 g
  • Vlašské orechy 100 g
  • Mrkva 400 g
  • Prášok do pečiva 3 čl
  • Hnedý cukor 275 g
  • Vanilka alebo vanilkový cukor s extraktom 1 ks
  • Solˇ štipka
  • Škorica ½ čl
  • Čučoriedky 300 g
  • Limeta 1 ks
  • Smotanový syr (Frischkäse) 500 g
  • Šľahačková smotana (Rama Cremefine) 150 g
  • Mascarpone 150 g
  • Biela čokoláda 100 g
  • Práškový cukor 100 g
  • Čučoriedková marmeláda

Postup

  1. Okrúhlu formu na pečenie (Ø 24 cm) vymastíme a vysypeme múkou.
  2. Rúru predhrejeme na 175°C (160°C obehový vzduch).
  3. Orechy nadrobno nasekáme. Mrkvu ošúpeme a najemno nastrúhame.
  4. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor, vanilku, štipku soli a škoricu. Zalejeme olejom a premiešame. Postupne vmiešavame vajcia. Na konci pridáme do cesta nastrúhanú mrkvu a orechy.
  5. Hotové cesto vlejeme do formy a pečieme 1 ¼ hod (ku koncu skúsime špáratkom, či je cesto upečené). Eventuálne cesto po 50 min zakryjeme alobalom, aby cesto nezhorelo.
  6. Po upečení vyberieme z rúry a necháme poriadne vychladnúť, najlepšie cez noc.
  7. 50 g šľahačkovej smotany necháme zovrieť a potom do nej vmiešame na drobno nasekanú bielu čokoládu.
  8. Necháme roztopiť a poriadne vychladnúť.
  9. Čučoriedky umyjeme.
  10. Limetu opláchneme horúcou vodou a kožu nastrúhame. Štavu vytlačíme.
  11. V miske trochu vyšľaháme zvyšok smotany (100 g) ale nie celkom do pevna. Pridáme mascarpone, Frischkäse, práškový cukor, vychladnutú čokoládovú hmotu, šťavu z limety. Všetko vyšľaháme mixérom, kým nevznikne tuhá masa.
  12. Vychladnutý a odstatý korpus prekrojíme 2x vodorovne.
  13. Prvú vrstvu potrieme marmeládou a krémom, prikryjeme druhou časťou korpusu.
  14. Pokračujeme s krémom.
  15. Do druhej vrsty krému dáme čerstvé čučoriedky (200 g) a prikryjeme tretím korpusom.
  16. Celú tortu zvonku potrieme zvyšným krémom a vrch ozdobíme zvyšnými čučoriedkami.
  17. Necháme v chladničke schladit minimálne 3 hodiny. Dobrú chuť!
Orechovo-mrkvová torta s čučoriedkami

Orechovo-mrkvová torta s čučoriedkami

 

Orechovo-mrkvová torta s čučoriedkami

Orechovo-mrkvová torta s čučoriedkami

Vytlačiť recept