Naše tiramisu

  • 200 min
  • 8 Ingred.
  • 400 x

Originálne tiramisu chutí o trochu inak, ale to naše je tiež dobré. Keď som ho začala robiť, stálo mascarpone nekresťanské peniaze, o amarete ani nehovorím. Náhrady mascarpone sa neujali, jednoducho tento zákusok je dobrý len s ním. Amareto som však nahrádzala rumom a zostala som pri tom dodnes, pretože s ním nám to chutí viac.
Tento rok som však v Česku objavila rum Božkov. Nie je to alkohol, ktorý si objednávam v krčme, ale uznajte, čo by ste tak mohli piť na splave, keď si dávate rumovú. No a keďže nás bolo veľa a vykúpili sme rum klasický, z regálov zmizol aj Božkov rum kávový a mandľový. A veru chutil skvele a hneď som si ho vedela predstaviť aj v našom tiramisu. No a ja ho robím s tromi poschodiami, pretože práve tie opité piškóty nám chutia najviac.

Keďže nás je veľa a vždy aj tak niekto ešte príde na kávu či len tak, robím ho z obrovského množstva. Tento recept som sa snažila prispôsobiť mise s veľkosťou 20 x 35 cm, ale nie som si istá, či to nebude veľa:) Ak hej, urobte si zo zvyšného krému tiramisu do pohárov, zvyšok kávy a rumu vypite:)

Ingrediencie

  • mascarpone 750 g
  • dlhé cukrárenské piškóty 1 bal.
  • smotana na šľahanie 2 tégliky
  • stužovač šľahačky 2 bal.
  • silná káva
  • rum
  • cukor 4 lyžice
  • kakao

Príprava

  1. Vyšľahajte smotany s cukrom a stužovačom, opatrne poriadne zmiešajte s mascarpone. Ja to robím ručným mixérom na najmenších otáčkach.
  2. Na spodok misy rozložte piškóty, polejte hojne kávou a potom rumom.
  3. Môžete kávu zmiešať s rumom a tam namáčať piškóty, ale mne sa to vždy rýchlo nasalo a cestou do misy rozpadlo
  4.  Polovicu krému rozotrite na piškóty.
  5. Urobte druhú vrstvu opitých piškótov a natrite zvyšok krému.
  6.  Tu môžete skončiť, dať do chladničky (aspoň 3 hodiny, najlepšie cez noc) Ja navrch však dám ešte jednu vrstvu piškótov.
  7. Pred podávaním posypte tmavým kakaom. Kakao však v oboch prípadoch sypem až na tanierikoch, pretože to nevyzerá dobre, keď je mokré.

 

Vytlačiť recept