Mliečne keksíky

  • 50 min
  • 8 Ingred.
  • 111 x

Ingrediencie

  • Múka hladká 250g
  • Kondenzované mlieko (sladené) 170g
  • Prášok do pečiva 1 čl
  • Soľ štipka
  • Maslo 150g
  • Citrónová kôra (z chemicky neošetreného citróna) 2 čl
  • Citrónová šťava 2 pl
  • Mlieko (na potretie keksíkov)

Úvod

Základ tohto receptu som si priniesla z môjho milovaného Talianska. Trochu som ho obmenila a pridala k základu citrónovú kôru a šťavu. Myslím si, že práve tá príjemne doplní chuť kondenzovaného mlieka. Citrónovú kôru a šťavu si môžete dať podľa chuti viac, alebo menej je to len na vás.
V našej rodine sú tieto sušienky obľúbené a starší syn sa ich niekedy nevie dojesť.

Postup

  1. Maslo izbovej teploty si nasekáme na menšie kúsky a dáme do misy.
  2. Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ, múku a kondenzované mlieko
  3. Nakoniec postrúhame kôru z citróna a vytlačíme z neho šťavu.
  4. Všetko spolu vypracujeme alebo ručne, alebo pomocou robota. Vzniknuté hladké cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme aspoň na 30 minút odpočívať do chladničky.
  5. Odložené cesto si na pomúčenej doske vyvaľkáme zhruba na 0,5cm a vykrajujeme tvary aké sa nám páčia.. 🙂
  6. Keksíky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Nakoniec ich potrieme mliekom a dáme piecť na 200 stupňov. Keksíky sa pečú zhruba 10 minút.

 

Vytlačiť recept