img_3301b

Mini cheesecaky

  • 65 min
  • 16 Ingred.
  • 849 x
  • Porcie 12 ks
  • Príprava 45 + čas tuhnutia min
  • Varenie 20 - 25 min
  • Chod
  • Náročnosť

Ingrediencie

  • ZÁKLADNÁ VRSTVA
  • datle 200 g
  • orechy (vlašské + mandle) 150 g
  • soľ štipka
  • KRĚM
  • mascarpone 250 g
  • smotana na šľahanie (33%) 100 ml
  • vajíčko 1 ks
  • brezový cukor 2-3 ČL
  • vanilkový extrakt 1/2 ČL
  • citrónová šťava 1 ČL
  • NA OZDOBENIE
  • kyslá smotana
  • citrónova šťava
  • vanilkový cukor
  • čerstvé ovocie

Úvod

Cheesecake sa dá pripraviť aj vo forme muffiniek. Ak ste to ešte neskúšali, môžete vyskúšať napríklad podľa môjho receptu. Pre mňa mini cheesecaky predstavujú dokonalé prepojenie chutí v malom kúsku 🙂
Bonus: tentokrát som urobila zdravšiu verziu – spodná vrstva z datlí a orechov a ako sladidlo som použila brezový cukor. Chutia božsky!

PS: vhodné aj pre bezlepkáčov 🙂

Príprava

  1.  Datle a orechy si namočíme (najlepšie cez noc) pre lepšie spracovanie. Potom scedíme vodu, dáme do mixéra osobitne datle a orechy a následne zmixujeme spolu so štipkou soli do pevnej hmoty.
  2. Plech na muffinky si vyložíme papierovými košíkmi a na dno každého dáme 1,5 PL datlovo-orechovej hmoty. Uložíme do chladničky a rúru si zapneme na 180°.
  3. Mascarpone si vymiešame s vajíčkom, brezovým cukrom, pridáme vanilkový extrakt a citrónovú šťavu. Pomaly prilievame smotanu a premiešame, aby vznikol hladký krém. Krém nanesieme na datlovo-orechovú hmotu do každého košíka a uhladíme.
  4. Dáme piecť do rúry na 20-25 min. (Tip: pod muffinkový plech dáme pekáč s vodou, aby sa spodok muffiniek nepripálil)
  5. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Potom uložíme cheesecaky na noc do chladničky.
  6. Nakoniec potrieme každý mini cheesecake lyžičkou kyslej smotany s citrónom a vanilkovým cukrom a dozdobíme čerstvým ovocím.

Vytlačiť recept