Ingrediencie
- KORPUS:
- maslové sušienky (ja používam z Lidla - Sondey Butter Rings) 200 g
- zmäknuté maslo 100 g
- ČOKOLÁDOVÁ "DARK" VRSTVA:
- čokoláda na varenie (52%) 100g
- horká čokoláda (70%) 100g
- soľ štipka
- trstinový cukor 80-100g
- maslo 125 g
- vajcia 2
- hladká múka (môžeme nahradiť aj mandľovou ) 3 lyžice
- holandské kakao 1 lyžica
- CHEESECAKE "WHITE" ČASŤ:
- biela čokoláda 200 g
- krémový syr (Mascarpone alebo syr Philadelphia) 500 g
- kyslá smotana 250 g
- žltky 2
- čokoládové hoblinky
Pre všetkých milovníkov čokolády.
Upozornenie: vieme, že cheesecake je potrebné nechať istý čas tuhnúť, a to je čas, kedy sa neviete dočkať na kúsok z tohto dokonalého dezertu! Ale verte mi, tu sa čakať oplatí! 😉
čas prípravy: cca 1,5 hod. + čas tuhnutia (najlepšie aspoň 8 hodín)
Príprava
- Rozmixujeme sušienky najemno a pridáme zmäknuté maslo. Touto zmesou vyplníme dno tortovej formy s priemerom 24cm + túto sušienkovú zmes „vytiahneme“ aj po okrajoch formy. (Formu si vystelieme papierom na pečenie alebo vytrieme maslom).
- „Dark“ časť: tmavú čokoládu si roztopíme v miske vo vodnom kúpeli a pridáme maslo a cukor a štipku soli. Dáme zmes vychladnúť a potom primiešame postupne vajíčka (izbovej teploty), a po častiach múku a kakao.
- „white“ časť: bielu čokoládu si rovnako roztopíme vo vodnom kúpeli, dáme vychladnúť. Krémový syr si zmiešame (ak mixérom, tak na nízkych otáčkach) so smotanou a pridáme postupne žĺtky. Nakoniec primiešame bielu čokoládu.
- Na korpus natrieme najskôr čokoládovú tmavú časť a na ňu vylejeme bielu časť.
- Cheesecake pečieme v predhriatej rúre na 170°C, cca 50 min až 1 hodinu. Či je cheesecake upečený zistíme tak, že okraje sú tuhé a stred trochu „trasľavý“. Po upečení koláč necháme vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho dáme tuhnúť do chladničky (najlepšie na noc).
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím