20160327_150058

Mega čokoládový cheesecake

  • 90 min
  • 18 Ingred.
  • 5594 x
  • Príprava 40 min
  • Varenie 50 min
  • Chod
  • Náročnosť

Ingrediencie

  • KORPUS:
  • maslové sušienky (ja používam z Lidla - Sondey Butter Rings) 200 g
  • zmäknuté maslo 100 g
  • ČOKOLÁDOVÁ "DARK" VRSTVA:
  • čokoláda na varenie (52%) 100g
  • horká čokoláda (70%) 100g
  • soľ štipka
  • trstinový cukor 80-100g
  • maslo 125 g
  • vajcia 2
  • hladká múka (môžeme nahradiť aj mandľovou ) 3 lyžice
  • holandské kakao 1 lyžica
  • CHEESECAKE "WHITE" ČASŤ:
  • biela čokoláda 200 g
  • krémový syr (Mascarpone alebo syr Philadelphia) 500 g
  • kyslá smotana 250 g
  • žltky 2
  • čokoládové hoblinky
Pre všetkých milovníkov čokolády.
Upozornenie: vieme, že cheesecake je potrebné nechať istý čas tuhnúť, a to je čas, kedy sa neviete dočkať na kúsok z tohto dokonalého dezertu! Ale verte mi, tu sa čakať oplatí! 😉
čas prípravy: cca 1,5 hod. + čas tuhnutia (najlepšie aspoň 8 hodín)

Príprava

  1. Rozmixujeme sušienky najemno a pridáme zmäknuté maslo. Touto zmesou vyplníme dno tortovej formy s  priemerom 24cm + túto sušienkovú zmes „vytiahneme“ aj po okrajoch formy. (Formu si vystelieme papierom na pečenie alebo vytrieme maslom).
  2. „Dark“ časť: tmavú čokoládu si roztopíme v miske vo vodnom kúpeli a pridáme maslo a cukor a štipku soli. Dáme zmes vychladnúť a potom primiešame postupne vajíčka (izbovej teploty), a po častiach múku a kakao.
  3. „white“ časť: bielu čokoládu si rovnako roztopíme vo vodnom kúpeli, dáme vychladnúť. Krémový syr si zmiešame (ak mixérom, tak na nízkych otáčkach) so smotanou a pridáme postupne žĺtky. Nakoniec primiešame bielu čokoládu.
  4. Na korpus natrieme najskôr čokoládovú tmavú časť a na ňu vylejeme bielu časť.
  5. Cheesecake pečieme v predhriatej rúre na 170°C,  cca 50 min až 1 hodinu. Či je cheesecake upečený zistíme tak, že okraje sú tuhé a stred trochu „trasľavý“. Po upečení koláč necháme vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho dáme tuhnúť do chladničky (najlepšie na noc).

Vytlačiť recept