dsc_0802

Mäso v oregane

  • 190 min
  • 4 Ingred.
  • 1529 x

Ingrediencie

  • mäso v celku pozri pozn.
  • oregano
  • soľ
  • cesnak

Túto jednoduchú dobrotu pripravuje naša kamarátka, keď k nej prídeme na chalupu. Pripraviť ho môžete z akéhokoľvek kusu mäsa v rúre. Ak však máte kachľovú pec, akú má Jana na chalupe, bude chutiť úplne inak. Tam sa totiž pomaličky pečie často aj 24 hodín a keď po práci na záhrade a večernej povinnej krčme s pivom a hádzaním šípok prídeme späť, nič lepšie o polnoci nepadne lepšie ako práve tento kus mäsa, z ktorého si každý odtrhne vlastný kus.

Poznámka k mäsu: Mäso v celku – môže byť stehno, krkovička aj karé (musíte však počítať s tým, že bude suchšie)

Príprava

  1. Mäso umyjeme, osolíme.
  2. Potrieme lisovaným cesnakom a hojne celé posypeme oreganom (ja ho v ňom obalím).
  3. Zabalíme do hrubšieho alobalu alebo do dvoch vrstiev alobalu.
  4. Dáme na plech a pečieme aspoň tri hodiny pri teplote cca 180 stupňov.
  5. Pri vyberaní si dajte pozor na prsty, pri malom pečení bude alobal plný šťavy.
  6. My ho jedávame s chlebom, uhorkami, nakladanými feferónkami, ale neurazia ani zemiaky či pyré.

Vytlačiť recept