SONY DSC

Marhuľové knedlíky

  • 27 min
  • 7 Ingred.
  • 589 x

Ingrediencie

  • krupica (alebo hrubá múka) 250g
  • kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
  • vajce 1
  • tučný hrudkovitý tvaroh 250g
  • mlieko 1 dcl
  • soľ
  • zrelé marhule 4-5

Príprava

  1. Do misky nasypeme krupicu s práškom do pečiva, rozklepneme vajce, pridáme tvaroh, štipku soli a prilejeme asi polovicu mlieka.
  2. Vypracujeme vláčne cesto. Ak je suché, postupne pridávame zvyšné mlieko.
  3. Vykôstkujeme si marhule a nakrájame ich na štvrtinky.
  4. Do veľkého hrnca dáme variť vodu.
  5. Naplníme knedlíky: odoberáme si malé kúsky cesta, na dlani z nich vytvoríme placku a zabalíme do nej štvrtinu marhule. Marhule musia byť zakryté cestom, aby sa k nim pri varení nedostala voda.
  6. Knedlíky dáme do vriacej vody a varíme asi 5-7 minút. Hotové nám vyplávajú na povrch, vtedy ich môžeme vyloviť dierovanou naberačkou.
  7. Podávame poliate maslom a posypané opraženou a osladenou strúhankou, makom alebo orechmi.

 

Vytlačiť recept