1

Makovo-višňový koláč

  • 60 min
  • 8 Ingred.
  • 364 x

Ingrediencie

  • vajcia 4 ks
  • trstinový cukor 1/2 hrnčeka
  • olej 1/4 hrnčeka
  • mlieko 1 hrnček
  • mletý mak 1 hrnček
  • špaldová múka 1/2 až 1 hrnček
  • kypriaci prášok 1/2 sáčku
  • višne

Úvod

Ak máte chuť na niečo makové, skúste tento nenáročný koláč. Poteší vás nielen jeho chuťou ale aj rýchlosťou zmiznutia zo stola.

Príprava

  1. Celé vajíčka vymiešame s cukrom, prilejeme olej a mlieko.
  2. Premiešame a prisypeme mak a preosiatu múku (+ kypriaci prášok).
  3. Ja som múky použila cca 0,75 hrnčeka, no treba skúšať, pretože mak saje kadejako. Cesto má byť skôr riedke, ako husté.
  4. Formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a cesto do nej vlejeme.
  5. Hodíme naň višne a pečieme 30 minút na 200 stupňoch.
  6. Upečený koláč podávame s višňovým kompótom alebo domácou šľahačkou.

 

Vytlačiť recept