koch

Letný koláč Koch

  • 40 min
  • 7 Ingred.
  • 303 x
  • Porcie 8
  • Príprava 15 min
  • Varenie 25 min
  • Chod
  • Svetová kuchyňa
  • Náročnosť

Ingrediencie

  • vajcia 8
  • polohrubá múka 8 pol. lyžíc
  • krupica 8 pol. lyžíc
  • kryštálový cukor 8 pol. lyžíc na korpus + 2-3 na polevu
  • kypriaci prášok 1/2
  • mlieko 1l
  • vanilkový cukor 2 balenia

Príprava

  1. Do dvoch misiek oddelíme žltka od bielok.
  2. Mixérom šľaháme žĺtka a postupne pridávame cukor, potom múku, krupicu a 1/2 kypriaceho prášku.
  3. V druhej miske našľaháme bielka.
  4. Do našľahaných bielkov pridáme zmes z prvej misky a pomaly miešame varechou.
  5. Do vymasteného pekáča, posypaného múkou dáme zmes a pečieme na 200 stupňou cca 15-25 min
  6. Predtým než vyberieme korpus z rúry, zohrejeme mlieko s vanilkovým a kryštálovým cukrom. Keď je korpus hotový a mlieko zohriate, vylejeme mlieko na korpus a necháme vychladnúť v chladničke.
    mlieko

Vytlačiť recept