Kuskus šalát s mätovo-jogurtovou omáčkou

Kuskus šalát s mätovo-jogurtovou omáčkou

  • 25 min
  • 17 Ingred.
  • 268 x

Ingrediencie

  • Kuskus 200 g
  • Bujón 400 ml
  • Šalátová uhorka 300 g
  • Červené špicaté papriky 2 ks
  • Zelená cibuľka 1 ks
  • Citrón 1 ks
  • Čerstvá petržlenová vňať ½ zväzku
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Červená paprika mletá 1 pl
  • Paradajkový pretlak 4 pl
  • Olivový olej 4 pl
  • Biely jogurt (10%) 350 g
  • Čerstvá mäta ½ zväzku
  • Cesnak 1 strúčik
  • Šťava z ½ citróna (na omáčku)
  • Olivový olej (na omáčku) 1 pl

Tento jednoduchý a rýchly šalát s omáčkou sa vynikajúco hodí ako príloha ku grilovanému mäsu alebo rybe. Chutí však samozrejme aj samostatne.


Postup na šalát

  1. Kuskus s bujónom krátko povaríme, odstavíme a zo zavretou prikrývkou necháme postáť 10 min.
  2. Uhorku prekrojíme a odstránime kôstové vnútro a nakrájame na malé kocky.
  3. Papriky taktiež nakrájame na malé kocky.
  4. Zelenú cibuľku pokrájame na tenko.
  5. Petržlenovú vňať posekáme nadrobno.
  6. Potom, čo kuskus navrel, premiešame ho s paradajkovým pretlakom a olejom.
  7. Pridáme nakrájanú zeleninu, petržlenovú vňať , šťavu z citróna, sušenú papriku a dochutíme soľou a čiernym korením.
  8. Necháme postáť minimálne 30 min., eventuálne potom ešte dochutíme.

Postup na omáčku

  1. Mätu posekáme nadrobno, cesnak rozpučíme a pomiešame s jogurtom.
  2. Pridáme olej, citrónovú šťavu a dochutíme soľou a korením.
  3. Necháme postáť minimálne 10 min.
Kuskus šalát s mätovo-jogurtovou omáčkou

Kuskus šalát s mätovo-jogurtovou omáčkou

 

Vytlačiť recept