kuracie

Kuracie prsia s mozzarellou a hráškovým pyré

  • 110 min
  • 7 Ingred.
  • 133 x

Ingrediencie

  • Kuracie prsia 4 ks
  • Mozarella 2 ks
  • Paradajky 5 ks
  • Zelený mrazený hrášok 1 kg
  • Maslo
  • Soľ
  • Čierne korenie

Úvod

V novej reštaurácii v Lábe sme mali malú oslavu vo dvojici a okrem iného sme si ako prílohu dali hráškové pyré. Uvedomila som si, že som ho nikdy nevarila, tak reku skúsim. Prsia som mala čerstvé, paradajok veľa na záhrade a mozzarella je tiež vždy v chladničke. Ale hodí sa k nemu vlastne čokoľvek.
Na ozdobu som ešte povarila malé mrkvičky, pripravila karamel z dvoch lyžíc cukru, doň vhodila lyžičku masla a scedenú zeleninu a obalila v karamele.

Postup

  1. Prsia vcelku opatrne nakrájajte tak, aby ste do zárezov mohli na striedačku vkladať na plátky pokrájanú mozzarellu a paradajky.
  2. Mäso osoľte a posypte čiernym korením. Dajte do plechu alebo zapekacej misy, prikryte a asi hodinu nechajte piecť pri teplote 180 stupňov.
  3. Keď je mäso mäkké, odokryte a ešte dopečte. Ja som k mäsu dala ešte piecť oranžové cherry paradajky.DSC_0885

Pyré

  1. Hrášok duste na masle, osoľte, zalejte trochou vody a dovarte do mäkka.
  2. Potom rozmixujte na jemné pyré, dodajte ešte maslo.
  3. Môžete zriediť trochou smotany, ale potom už nebude krásne zelené.

 

Vytlačiť recept