Kuracie prsia s mozzarellou a hráškovým pyré

  • 110 min
  • 7 Ingred.
  • 353 x
100%

Ingrediencie

  • Kuracie prsia 4 ks
  • Mozarella 2 ks
  • Paradajky 5 ks
  • Zelený mrazený hrášok 1 kg
  • Maslo
  • Soľ
  • Čierne korenie

Úvod

V novej reštaurácii v Lábe sme mali malú oslavu vo dvojici a okrem iného sme si ako prílohu dali hráškové pyré. Uvedomila som si, že som ho nikdy nevarila, tak reku skúsim. Prsia som mala čerstvé, paradajok veľa na záhrade a mozzarella je tiež vždy v chladničke. Ale hodí sa k nemu vlastne čokoľvek.
Na ozdobu som ešte povarila malé mrkvičky, pripravila karamel z dvoch lyžíc cukru, doň vhodila lyžičku masla a scedenú zeleninu a obalila v karamele.

Postup

  1. Prsia vcelku opatrne nakrájajte tak, aby ste do zárezov mohli na striedačku vkladať na plátky pokrájanú mozzarellu a paradajky.
  2. Mäso osoľte a posypte čiernym korením. Dajte do plechu alebo zapekacej misy, prikryte a asi hodinu nechajte piecť pri teplote 180 stupňov.
  3. Keď je mäso mäkké, odokryte a ešte dopečte. Ja som k mäsu dala ešte piecť oranžové cherry paradajky.DSC_0885

Pyré

  1. Hrášok duste na masle, osoľte, zalejte trochou vody a dovarte do mäkka.
  2. Potom rozmixujte na jemné pyré, dodajte ešte maslo.
  3. Môžete zriediť trochou smotany, ale potom už nebude krásne zelené.

 

Vytlačiť recept

Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím

Ako sa Vám to páči?