Kukuričné kuriatko supreme so šalátom coleslaw

  • 45 min
  • 11 Ingred.
  • 2542 x

Ingrediencie

  • kukuričné kuriatko cca 800 g
  • horčica hrubozrnná 2 polievkové lyžice
  • horčica dijon 2 polievkové lyžice
  • chlebová strúhanka 8 polievkových lyžíc
  • kapusta hlávková biela 400 g
  • mrkva červená 100 g
  • Zeler 100 g
  • zeler stopkový 100 g
  • majonéza 120
  • soľ 1 čajová lyžička
  • kajenské korenie 1 kávová lyžička

„Kuriatko, na aké nie ste zvyknutí“

Kukuričné kuriatko je hydinové mäso tej najvyššej kvality a kúpite ho už aj na Slovensku.

Kuriatka sú chované voľne na francúzskych farmách a kŕmené prevažne kukuričnou zmesou, ktorá dodáva mäsku tú krásnu farbu, vôňu a krehkosť. 

Taktiež sú chované bez použitia antibiotík a rastových hormónov.  Kukuričné kuriatko supreme je určite to najšťavnatejšie a najchutnejšie kura, aké ste kedy ochutnali.


Postup

  1. Zmiešame 2 PL dijonskej a hrubozrnnej horčice. Túto zmes nanesieme štetcom na obe strany kuriatka. Necháme odležať v chlade, pokým nepripravíme šalát coleslaw.
  2. Kožu na kuriatku obalíme v čerstvej chlebovej strúhanke.
  3. Kuriatko potom dáme piecť dole kožou na stredne rozohriaty gril. Pri otvorenom grile môžeme kuriatko zakryť alobalom.
  4. Z každej strany ho grilujeme max 9 minút, spolu 18 minút. V domácom prostredí ho môžeme piecť aj v teplovzdušnej rúre na programe „teplovzdušné pečenie“ a to pri teplote 220°C kožou hore. Pozor – bez podliatia. Pečieme cca 17 minút.
  5. Po upečení je kuriatko šťavnaté, farba mäsa je žltkastá a mäsko je veľmi krehké – dá sa krájať aj vidličkou. Tepelná úprava musí byť preto veľmi krátka.
  6. Podávame so šalátom coleslaw, ktorý má sviežu farbu a pestrú chuť. Alternatívnymi prílohami možu byť maslové pyré alebo petržlenové zemiaky.

Šalát coleslaw

Je mnoho receptov na tento svetoznámy šalát. Ja ho robím takto:

  1. Čerstvú bielu kapustu zbavíme nepekných listov a vyrežeme hlúb.
  2. Nastrúhame alebo nakrájame na jemno a posolíme. Necháme 10 minút odležať v chladničke.
  3. Z chladničky vyberieme nasolenú kapustu a ručne poriadne vyžmýkame.
  4. Zmiešame s nastrúhanou mrkvou, zelerom a nakrájaným stopkovým zelerom.
  5. Premiešame s majonézou a zbytkami horčicovej zmesi a dochutíme kajenským korením.

 

kuriatko

Vytlačiť recept