rizoto2

Kokosovo-zelerové rizoto

  • 40 min
  • 12 Ingred.
  • 1378 x

Ingrediencie

  • maslo 50 g
  • šalotka alebo cibuľa 1 ks
  • zeler 200 g
  • ryža Arborio 150 g
  • muškátový oriešok štipka
  • biele suché víno 50 ml
  • ľubovoľný vývar 250 ml
  • kokosové mlieko 500 ml
  • parmezán nastrúhaný 3/4 pohára
  • parmská šunka 4 plátky
  • soľ
  • čierne korenie

Krátky príbeh o tom ako sa talianska tradícia stretla s ázijskou chuťou. Buon appetito!

Príprava

  1. Zeler a cibuľku nakrájame na kocky.
  2. Na rozohriatej panvici roztopíme polovicu masla. Pridáme cibuľu a zeler. Dusíme okolo 5 minút, celý čas miešame.
  3. Pridáme ryžu a varíme 2 minúty.
  4. Vlejeme víno a miešajúc čakáme kým sa všetko vyparuje. Dolievame po vareškách vývar a keď sa nám všetok minie, prilievame malými dávkami kokosové mlieko.
  5. Keď je ryža uvarená al dente, pridáme muškátový oriešok, druhu polovicu masla a parmezán.
  6. Osolíme a okoreníme. Ozdobíme parmskou šunkou.

Vytlačiť recept